Dienst

Energiebeheer

Electro & Light Systems zorgt voor een efficiënt energiebeheer in uw gebouw. Het resultaat is een daling in uw energieverbruik en energiekosten. Wij stellen een energieplan op aan de hand van een energiestudie. Met behulp van een energiemonitoring volgen we uw energieverbruik op en optimaliseren waar nodig.

Energiestudie

Energiebeheer start bij het achterhalen hoe uw gebouw energie gebruikt en verbruikt. Vanuit een energiestudie kunnen we een concreet energieplan opstellen.

Electro & Light Systems spoort dankzij jarenlange ervaring al uw groot- én kleinverbruikers op. De standaard energievreters kent iedereen: verwarming en airco, koelkast en vriezer, wasmachine en droogkast en natuurlijk verlichting. Maar kent u ook al de sluimerverbruikers? Toestellen die  op stand-by staan. Deze stille verbruikers worden maar al te vaak over het hoofd gezien. We mappen al uw verbruikers uit en optimaliseren waar nodig.

Op basis van onze studies en bevindingen werken wij enkele energieverbeteringsvoorstellen uit en calculeren voor u de terugverdientijden. Zo dragen we bij aan de duurzaamheid van uw toestellen, installaties en onze groene aarde.

Energiebesparing

Energiebesparing hoeft geen werk van lange adem te zijn. Alle kleine aanpassingen helpen en lopen zeer vlug op.

Efficiënter omgaan met energie is hetzelfde resultaat bekomen met minder energie. Controleer de temperatuur uw gebouw met een energievriendelijke koel- en verwarmingsinstallatie. Gebruik deze enkel wanneer dit nodig is. Energiezuinige verlichting enkel waar nodig. Energieverspillers vervangen door hun energiezuinig alternatief. Efficiënt omgaan met energie kan op veel verschillende manieren.

Met groene energie bespaart u op energie door zelf de energie op te wekken. Het beperkt uw afhankelijkheid en drukt de energiekosten drastisch. Voor zowel bedrijven als particulieren is de groene keuze bij uitstek zonne-energie zoals zonnepanelen en zonneboilers. Wij kunnen exact zien hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, wat de meest optimale plaatsing is en we berekenen voor u de terugverdientijd. Duurzame energie belast niet alleen het milieu minder, maar ook uw portefeuille.

Energiemonitoring

Na de studie en de initiële besparingen zorgt het monitoren van uw energieverbruik nog voor extra besparingen. Wij plaatsen meettoestellen en implementeren een energieopvolgingssysteem, Smappee.

U of wij evalueren uw energieverbruik aan de hand van een real-time visuele weergave die abnormaliteiten op korte termijn blootleggen en energietrends op lange termijn waarneembaar maken. Een passende opvolging van uw energieverbruik maakt het mogelijk snel in te spelen op eventuele verliezen.

Energiebeheer met Smappee

Volg uw productie van zonne-energie en het verbruik van elektriciteit, gas en water op de voet en beheer al uw applicaties vanop afstand. Met behulp van uitgebreide overzichten ontdekt u hoe uw gebouw presteert. Met Smappee Automations beheert en automatiseert u uw verbruik en energiestromen om uw energie-efficiëntie te optimaliseren.

Slim autoladen met dynamische load balancing. Nooit meer gesprongen zekeringen dankzij Smappee. Je gebouw blijft altijd binnen de grenzen van zijn vermogen.

smappee-2